שומר הינו צמח בר עמיד וחזק הצומח כמעט בכל מקום , בעל ריח וטעם חזק ודומיננטי של אניס .
פריחתו של השומר מתרחשת בין חודשי אפריל עד נובמבר ומתבטאת בפרחים צהובים קטנים ,כמו כן לזרעי השומר רמות גבוהות של שמנים אתריים האחראיים על חיטוי , הגנה , נוגדי קרינה ועוד.
לזרעים ישנם טעמים רבים ומגוונים מה שמצביע על כך שלצמח ישנן תכונות פיזיולוגיות רבות.
כבר בימי הביניים ידעו להשתמש בשומר לצרכים רפואיים של בעיות במעיים , גזים וכאבי בטן. שימוש נוסף מיוחד שקיים לצמח השומר זה הגברת החלב אצל נשים מניקות.
שומר מאוד נפוץ בשימושו לא רק כירק מאכל , אלא גם בתור תבלין חשוב במטבחים בכל רחבי העולם . שומר מכיל ויטמין C,סיבים , ברזל ,הינו מקור טוב לסידן,מכיל חומצה פולית ופועל כאנטי-אוקסידנט חזק.
במסעדות נחשבות מגישים את זרעי השומר לצורך לעיסה על מנת לרענן את הנשימה לאחר הארוחה וגם לצורך ספיגה טובה של המזון.