אין אחד שלא נתקל במהלך חייו עודף ליחה. הלחות והליחה ממלאות תפקיד מהותי במעיים, במערכת הנשימה, דרכי הלימפה, מפרדים,דם ובשאר הריריות. אם זאת שיש עודף ממנה היא נוטה לעבות את הריריות ולגרום לחסימה,כבדות ואיטיות. לכן במצב תקין הלחות והליחה נמצאות בתנועה מתמדת. הבעיה מתחילה כאשר ישנה עודף ליחה, עודף ליחה לרוב מצטברת כאשר המזון שאנו אוכלים יוצר ליחה כמו :בננות, מוצרי חלב ועוד.
כאשר ישנה עודף ליחה זה ישר מתבטא בכבדות ונפיחות בין אם זה אוכל שנתקע, גזים, תחושה שהאוכל נתקע, עצירות, שלשולים ועוד. לכן חשוב לטפל בבעיה כמה שיותר מהר. עודף ליחה היא בדר"כ הליחה שאנו מכייחים או שתקועה בגרון ואנו לא יכולים להוציא אותה החוצה, היא יכולה גם להיות בצרידות או בשינויים בקול.
לכן על מנת להימנע ממנה מומלץ על שינוי תזונה, שינוי אשר כולל בתוכו צריכה של חלבון מהצומח,דגנים,תוספי מזון ועוד.
להלן כמה המלצות לשינוי תזונה שכדאי לכם לעשות על מנת להרגיש טוב יותר: צריכה מוגברת של חלבון מהצומח- מומלץ לאכול עדשים, שעועית מאש, שעועית אזוקי, טופו וקינואה. לזה אפשר להוסיף דגים מהים, עוף אורגני ומעט הודו.
תוספי מזון- פרוביוטיקה, זרעי אשכולית, אנזימי עיכול ועוד.
חיזוק מערכת העיכול- להימנע מארוחות כבדות וחלק למספר ארוחות קטנות ביום, להימנע ממוצרי חלב , מוצרים שמכילים כמות גבוהה שלך שומן, להימנע מאכילה בשעות מאוחרות בלילה או סמוך לשינה. חשוב להכניס לגוף מזון שקל לעכל אותו כמו ירקות מאודים או מרקים.
מזונות שכדאי להימנע מהם:
סוכרים ופחמימות- קמח לבן, סוגי מתוקים למיניהם.
משקאות קרים ומזון- סלטים, סושי, מיצי פירות וכו'. רצוי שהשתייה תהיה בטמפרטורת החדר. מוצרי חלב – להימנע ממוצרי חלב כמו גבינות שומניות, חלב, מעדנים ועוד. אוכל שומני- להימנע מבשר שמן, נקניקים, חמאה, בוטנים,קשיו, גרעינים שחורים קלויים, ושאר פיצוחים. פירות הדר- להימנע ממיץ תפוזים.
אם תקפידו לשנות את התזונה שלכם, להוסיף יותר דגנים וחלבון מהצומר ואף תבלינים שונים, ופחות מוצרי חלב, מוצרים שומניים, משקאות קרים, סוכרים ופחמימות. תראו איך במהלך הזמן הליחה שהייתה פוחתת ונעלמת ללא צורך בכדורים.