מזון הינו חלק העיקרי בחיינו , והמזון שאנו אוכלים משפיע ישירות על בריאותנו .
איכות המזון שאנו מכניסים לגוף משפיע על בריאות הגוף באופן פנימי וחיצוני ואין זה סוד שהמזון שלנו מכיל כימיקלים רבים רעילים מאוד .
אחד הכימיקלים הרעילים ביותר הוא קוטל מזיקים שנחשב לאחד החומרים המסוכנים שפוגעים בבריאותנו וגם בסביבה.
קוטלי מזיקים מזהמים את האויר, המים ,בע"ח והקרקע החלקאית .
כל היצורים החיים על פני האדמה מכילים בגופם חלקיקים של אותם קוטלי מזיקים שהתאדו עם המים וירדו שוב על פני השטח .
רוב המזונות בסופרמרקטים מלאים בחומרי ריסוס של קוטלי מזיקים הנחשבים לכימיקלים מסוכנים ומסרטנים.
הרי אין תוויות שמודיעות כי המזונות רוססו ולכן אנו ללא ידיעתנו מכניסים את המזונות האלה הביתה.
מלבד הריסוס של הפירות והירקות , המזון עובר גם חיטוי , הקרנות, מריחת שעווה, צביעה וכו' ,בעצם כל מה שרעיל לגופנו.
למזון אורגני שגדל בשדה ללא ריסוס, לא תאמינו איזה טעם יש לו , ומה שעצוב הוא שאנו באמת לא יודעים מה הטעם האמיתי של כל פרי או ירק .
העיבוד של המזון מתבצע בעזרת כימיקלים רעילים שמשמשים לזיקוק, צביעה,שימור, הלבנה ובכך הם מאבדים את כל הרכיבים התזונתיים שלהם.
מלבד חומרי ריסוס מזונות מעובדים רבים כוללים חומרים המזיקים לבריאות, שמעניקים להם מראה מושך וטעים , כגון :
* סולפיטים
* ניטרטים
* צבעי מאכל
* חומרי טעם מלאכותיים
* מונוסודיום גלוטמט
* סוכר ומלח מזוקקים
בנוסף לכימיקלים האלה, ישנה סכנה נוספת מהקופסאות בהם מאחסנים את המזון .
ישנן קופסאות שימורים מהן דולף ביספינול A , וחומרי פלסטיק שנצמדים אל המזונות בתוך האריזה .
מחקרים שבוצעו, מוכיחים כי המחלות מהם אנו סובלים מהכי קלות ועד הכי חמורות , מקורן במזון המעובד ודל סיבים.
זו הסיבה שמחלות לב וסרטן כל כך נפוצים בימינו והם הגורם מס' אחד לתמותה בעולם , שלא כמו במאה ה-20 ולפניה, האנשים היו מגדלים בעצמם את המזונות ללא ריסוס וללא חומרים רעילים , ולכן בזמנו גם המחלות האלה לא היו שכיחות .
גם בעיית ההשמנה נחשבת למחלה של המאה ה-21 , רוב האוכלוסיה בעולם סובלת ממשקל עודף , עקב צריכה מרובה של המזונות המתועשים ופחות את המזונות האורגניים ואוכל ביתי .
המלצות בריאות
לבחור מזונות ללא חומרי צבע ,חומרי טעם מלאכותיים או משמרים ( יש כאלה )
לבחור מזונות ארוזים ממרכיבים אורגניים
עדיף לבשל ולהכין את האוכל בבית שיהיה נקי מרעלים וכימיקלים
פחות לצרוך אוכל מעובד, מוכן וג'אנק פוד
פחות לצרוך משקאות תוססים , מוגזים
מומלץ לקלף את הקליפה של ירקות ופירות מסוימים שספוגה בכימיקלים
לרכוש מזונות אורגניים בבתי טבע, חקלאים, ויש כאלה אפילו בסופרמרקט
קשה לשנות את אורח החיים ולשנות את כל התזונה , לכן תעשו את זה צעד אחר צעד, תנסו מזונות אורגניים ללא רעלים , בסופו של דבר זה למען הבריאות שלכם.
בדיקה מדעית המומלצת לגילוי חומרים מזיקים, מתכות כבדות ומינרלים הינה בדיקת שיער