כלי אוכל וכלי בישול בריאים ללא מתכות– הבחירה הטובה עבורכם
חשוב לדעת!
בחירת כלי המטבח וכלי אוכל צריכה להיות לא רק לפי יופיים אלא עפ"י השפעתם על המזון אותו אנו מכינים ואוכלים .
כלים באיכות גבוהה ישפרו את טעם האוכל וישמרו על בריאותנו לאורך זמן .
חשוב לציין כי ישנם כלי בישול ואוכל שונים שנוטים לשחרר כימיקלים בעת תגובתם על המזון או בעת חימום הכלי, ועלולים להפוך למסוכנים לבריאותנו.
כמו כן חשוב לדעת אילו כלי אחסון מתאימים למזונות שונים .
נציין , כי כלי קרמיקה וזכוכית הוכיחו את עצמם ונחשבים להכי עמידים ויציבים .
כלים איכותיים - הבחירה הבריאה עבורכם:
כלים מצופים באמייל – אמייל הינו ציפוי המבוסס על זכוכית שהוכנה בטמפ' גבוהה .כלי בישול אלה מתאימים לשימוש ארוך טווח לכל החיים כל עוד מדובר בכלים איכותיים והתחזוקה שלהם נכונה . ישנם כלי בישול ואוכל נוספים המצופים אמייל אך עקב השכבה הדקה של הציפוי אינם נחשבים לאיכותיים כיוון שמתפוררים מהר וניתן לזהות את התהליך התפוררות כשבבי אמייל קטנים שמתקלפים.
מומלץ להפסיק שימוש בכלי בישול זה על מנת ששבבי האמייל לא יתערבבו במזון אותו אנו אוכלים.
כלים מזכוכית - לאחסון האוכל , מומלץ ביותר להשתמש בכלי בישול ואוכל מזכוכית , כיוון שלא מגיבים עם האוכל ולא יקרים .
כלים מבמבוק – כלי בישול וכלי אוכל עשויים במבוק כגון מגשים,סירי אידוי ועוד נמצאו כעמידים ויציבים כיוון שלא מגיבים עם המזון.
כלים עשויים חרס – כלי בישול מחרס אינם משחררים כימיקלים בעת הבישול אלא פולטים קרני אינפרא אדומה שמוציאה טעמים עדינים מהאוכל .
מומלץ לבשל או לאפות בכלים אלה על אש קטנה או בתנור , אך להיות זהירים כיוון שמדובר בכלים שבירים.
מוצרי נייר – מדובר בדפים של נייר המומלצים לשימוש בעת אפייה או כל נייר ריפוד אחר המיועד לתבנית ולאחסון מזון .
כלי סיליקון – כלים עשויים סיליקון מורכבים מתערובת של חמצן וחול , כמו כן נמצאו כבטוחים לשימוש ואפילו קיבלו אישור מארגון FDA לשימוש בטמפ' עד 220 מעלות כיוון שבטמפ' יותר גבוהה יותר, הסיליקון יימס אך חשוב לציין כי לא ישחרר כימיקלים מסוכנים .
מדובר בכלים יחודיים שהמזון לא נדבק וכמו כן לא מגיבים עם המזון ולא משחררים רעלים, הם אינם שומרים ריחות וניתן לאחסנם בקלות.
בדיקות מומלצות לגילוי מתכות כבדות ומינרלים שונים בגוף:
בדיקת שיער ו/או ציפורניים הבודקת 34 אלמנטים
בדיקת שיער ו/או ציפורניים הבודקת 56 אלמנטים
כדאי לבצע יעוץ מקדים עם מומחה לצורך אבחון וקביעת הצורך בבדיקה ספציפית.