קיבה הינו איבר מאוד חשוב בגופנו שאחראי על קבלת המזון מהוושט והעברתו למעי הדק ומשם למעי הגס לפירוק . תפקידי הקיבה הם :
קבלה ואחסון המזון
שליטה בקצב על המעבר המזון מהקיבה למעי הדק
פירוק מכני של המזון
פירוק המזון ע"י אנזימים בקיבה בעזרת רמת PH נמוכה
תהליך של פירוק ראשוני של השומנים
הפרעות הגורמות לבעיות בקיבה:
כיב פפטי – אשר נגרם מחיידר הנקרא הליקובקטר פילורי
צרבת / ריפלוקס
קרצינומה של הקיבה
גזים בקיבה
מחלות כגון בולימיה/אנורקסיה
תזונה לקויה המכילה הרבה מזון חריף / חמוץ / מלוח
מחלת קרוהן / קוליטיס
הפרעה ביציאות (עצירות, שלשול,נפיחות )
במידה ותהליך העיכול שלנו לקוי עקב הצטברות חיידקים / וירוסים / טפילים , ובמידה ואנו נמצאים בסטרס,חרדות, ומצב נפשי לא מאוזן , כל אלה יגרמו לכך שיווצרו צרבות, בחילות, הקאות, דיספפסיה, כאבי בטן וקיבה .
כמו כן , לבעיות בקיבה יכולות להתלוות תחושות של חולשה, סחרחורות, כאבי ראש, הזעה, בעיות ריכוז.
יעילות העיכול תלויה ב4-דברים:
מערכת עיכול תקינה מתחילתה
מזון איכותי
כמויות המזון הנכנסות לגוף
אופן אכילת המזון ( מהירות, מצב רוח ,רגשות וכו'..)
פתרונות לבעיות בקיבה:
להשתדל לאכול מזון ניטרלי שאינו חומצי מדי , או מטוגן , חריף וחמוץ על מנת לא לפגוע באיזון בגופנו .
תוספי תזונה כגון גסטרדין , מניפיקה, עיכולון המשפרים את התחושות ומקלים על הסימפטומים .
דיקור , צמחי מרפא סיניים שיכולים לאזן בין האיברים השונים בגוף
שתייה משקה של צמח אלוורה , בצורתה הטבעית ללא חומרים נוספים .
לאזן בין המשקאות החמים והקרים ולא יחד
לאכול יותר ירקות מבושלים, מאודים , תבשילים שנעשו בתנור או על האש ולא מטוגנים .
לאכול לאט וללעוס את המזון לפני העברתו הלאה במערכת העיכול
לשתות תה צמחים כגון קמומיל , בבונג , שומר המרגיעים את הקיבה
להוסיף פרוביוטיקה ( חיידקי המעיים הטובים )
במידה ונוטלים תרופות, לא לעשות זאת על בטן ריקה
לשתות מספיק מים ( בין 5-12 כוסות ביום )
במידה ומדובר בתופעה שלא חולפת יש לפנות לרופא המומחה בתחום לאבחון הבעיה משורשה
התעמלות מסודרת
טיפים מהרמב"ם :
לאכול טוב ומאוזן אך לא להגיע להרגשת שובע , וזה אחד העקרונות המנחים ברפואה הסינית .
לאכול רק כאשר אנו רעבים ולא לנשנש בין הארוחות מזונות לא בריאים .
להימנע מחומרים משמרים , אלא לאכול מזון איכותי שיכול להועיל למערכת הדם ולגוף כולו
להשתדל להימנע מלערבב מאכלים וסוגי מזונות ( ירקות, פירות, תבשילים, בשר ,גלידה, שתיה ..)
לאכול בסביבה משפחתית וללא טלויזיה או כל דבר אחר שמסיח את הדעת, להתרכז באוכל בלבד