אחסון נכון של המזון – המידע המלא
 
 



ליעוץ: 09-9510981

     

    
רילקסטין ® RELEXSATIN  |  בדיקת סמים  |  60 -פרוביוטיקה 6 ביליון probiotics  |  הפרעות אכילה  |  תופעות הריון  |  פרוביוטיקה  |  L – גלוטמין ( GLN )  |  גרד בקרקפת  |  גרד באיבר המין הנשי  |  עור ,מחלות עור ונגעים עוריים  |  פתרון לנשירת שיער  |  ניהול אורך חיים בריא  |   פסוריאזיס  |  טרשת נפוצה  |  העור,מחלות עור וכיצד ניתן לעזור להן ע"י טיפול נטורופתי  |  ניקוי הגוף בריפוי בתזונה  |  אלומיניום  |  קרקפת שומנית  |  הקשר בין בדיקת שיער לגילוי מתכות כבדות, למחלת הסרטן  |  תזונה לנשים הרות ומניקות  |  הקשר בין בדיקת שיער למחלת הסרטן  |  מערכת חיסון חזקה עם מערכת עיכול בריאה  |  הקשר בין בדיקות שיער להחמרת האוטיזם בילדים  |  

אחסון נכון של המזון – המידע המלא  
 

על מנת שהמזון יתרום לבריאותנו ישנם כמה כללים שעליהם יש לשמור כגון בדיקת "תוקף" על גבי האריזות אך לרוב התאריך שמוטבע על גבי האריזות הינו בעצם מקדם בטיחות ולכן המזון יהיה טוב לאכילה גם אחרי שהוא "פג תוקף", אך מאידך, כיוון שאנו לא יודעים באיזה אופן המזון יובא ואוחסן עד שהגיע לסופר, כדאי אולי להתייחס לתאריך התפוגה בכל זאת.
 
בשר ודגים
 
יש תמיד לוודא שהבשר או כל מזון אחר שאנו קונים הינו טרי , מריח טוב , בעל צבע ורדרד ולא אפרפר ועל מנת שישאר כזה יש לאחסנו בתנאים נכונים.
הדגים צריכים להיות מוצקים ללא ריח מוזר ,בעלי עיניים בהירות ולא עכורות או חלביות במידה והדג שלם.
בעת הקניה יש לאחסן את הבשר או הדגים במקרר נייד על מנת שלא יפשירו בטרם עת או יפתחו חיידקים.
 
ביצים וגבינות
 
במידה וקניתם את הביצים לפני תאריך מועד התפוגה, ניתן לאחסן אותן במקרר עד 5 שבועות.
כך ניתן לבדוק אם הביצה טריה ,יש להניח את הביצה בתוך קערה עם מים, במידה והביצה שקעה, זה סימן טוב והיא ניתנת לאכילה אך במידה וצפה היא אסורה למאכל.
בנוסף חשוב תמיד לבדוק את המקום בו קניתם את הביצים או כל מזון אחר כיוון שישנם מקרים שמשנים את תאריך התפוגה.
כמו כן , ישנן גבינות שאמורות להכיל עובש כגון רוקפור או קממבר, אך במידה ועל הגבינה שקניתם צמח עובש, יש לזרוק מיידית ולא לסלק אותן עם הסכין כי העובש נמצא גם בפנים .
 
ירקות ופירות
 
לידעתכם, שינוי בצבע הקליפה על גבי פרי או ירק מצביעה על הימצאות חומרים רעילים ולכן במידה ותפו"א משנים צבע לירוק ומופיעים "עיניים " עקב חומר רעיל סולנין, אין להסיר את החלק ה"נגוע" אלא לזרוק אותם , כיוון שהרעלים כבר התפשטו .כמו כן במידה ותפו"א הנביטו אך לא הופיע צבע ירוק במקרה זה ניתן לחתוך אותם לפני השימוש , וגם להקפיד על אחסון נכון על מנת להימנע משינוי צבע .
בנוסף , חשוב לדעת כי למרות שחלק מהמזון דוגמת פירות או ירקות מאבדים את המראה האטרקטיבי ולא נראים טריים ,רובם אינם מאבדים את הערך התזונתי וריכוז נוגדי החמצון בהם.
 
קופסאות שימורים
 
בעת הקניה יש לוודא כי הקופסא שלמה ולא נפוחה . כמו כן , יש לשים לב שקופסת הפח לא חלודה או שקועה .
קופסאות שימורים כגון רוטב עגבניות, חמוצים, טונה , שעועית ניתן לאחסן ולשמור במשך שנה וחצי עד חמש שנים בתנאי שאוחסנו במקום מוצל ויבש.
 
מים
 
במידה ורכשתם בקבוקי שתיה , חשוב תמיד לבדוק כיצד אוחסנו בטרם הקניה ובאילו תנאים , האם אוחסנו  בשמש או במקרר ומתי יוצרו.
מרגע הקניה ניתן לאחסן את המים כחמש שנים בתנאי שאוחסנו באופן נכון לפני כן.
כלי הזכוכית הוא הפתרון הנכון לאחסון ממושך של המים, על מנת שלא ישנו טעם ולא ישוחררו כימיקלים רעילים.
יש לנענע מדי פעם את כלי הזכוכית כדי "לאוורר" את המים ושהטעם לא ישתנה.
 

 
כותבת: נטלי גולדין-בויום : קוסמטיקאית מוסמכת ומטפלת ברפואה סינית

 
 
       מוקד זמין 24 שעות לפנייה מהירה 09-9510981
                                                                 
         

המידע באתר זה אינו מהווה התוויה רפואית ו/או תחליף לכל טיפול תרופתי ו/או התייעצות עם רופא מטפל, בכל מקרה של בעיה רפואית יש לפנות לרופא מטפל.
    סליקה מאובטחת באמצעות:
PAYPAL
לייבסיטי - בניית אתרים