www.green.nhw.co.il ברירת-מחדל  English  Russian   עברית  |  English  |  Русский



הזמן מוצר עכשיו





  צרו קשר בסמס:054-6686122 מוקד :054-2336900
0506-997075 ווצאפ מייל : edan@dr-nava.co.il  
 
    
בדיקת סמים  |  בדיקת סמים  |  180 כמוסות -פרוביוטיקה 6 ביליון probiotics  |  הפרעות אכילה  |  תופעות הריון  |  פרוביוטיקה  |  L – גלוטמין ( GLN )  |  גרד בקרקפת  |  גרד באיבר המין הנשי  |  עור ,מחלות עור ונגעים עוריים  |  פתרון לנשירת שיער  |  ניהול אורך חיים בריא  |   פסוריאזיס  |  טרשת נפוצה  |  העור,מחלות עור וכיצד ניתן לעזור להן ע"י טיפול נטורופתי  |  ניקוי הגוף בריפוי בתזונה  |  אלומיניום  |  קרקפת שומנית  |  הקשר בין בדיקת שיער לגילוי מתכות כבדות, למחלת הסרטן  |  תזונה לנשים הרות ומניקות  |  הקשר בין בדיקת שיער למחלת הסרטן  |  מערכת חיסון חזקה עם מערכת עיכול בריאה  |  הקשר בין בדיקות שיער להחמרת האוטיזם בילדים  |  

שום ובצל – האנטיביוטיקה הטבעית
 

שום ובצל נחשבים לאנטיביוטיקה הטבעית מאז ומעולם, כיוון שכבר מימי מצרים הקדומה, ואצל הסינים קדמונים השום והבצל נמצאו בשימוש נרחב החל ממרקחות, חיטוי ושימושים אנטי דלקתיים.
בצל ושום הם המרכיבים העיקריים בכל תרבות מאז ומעולם .
הבצל מכיל תרכובות גופרית שגורמות לנו לבכות כשחותכים אותו , כאשר ישנם כ-600 סוגים שונים של בצל בצבעים שונים.
הבצל משמש גם כירק , גם כתבלין , וגם כחומר מחטא .
הבצל מכיל חומר בשם טיוסולפינאת , שמעניק לבצל תכונה להיות אנטי-בקטריאלי אך השום מנצח אותו בכך שמכיל פי ארבע תרכובות גופרית מבצל.
 
המתיישבים האמריקאים הראשונים גילו את נפלאות הבצל ואת תכונותיו המרפאות, ולכן הוא שימש אותם לריפוי פצעים, לשיעול , התקררות, באסתמה וכחומר דוחה חרקים .
ברפואה הסינית בצל משמש לבעיות נשימה, שיעול, זיהומים חיידקיים ועוד.
אחת תרופות הסבתא המוכרות לנו זה מיצוי או חיתוך דק של בצל עם או ללא שום ודבש לטיפול בשיעול ודלקת גרון.
כמו כן הבצל מסייע לריבוי של חיידקי המעיים הטובים ובכך מונע דלקות מעי.
בנוסף בצל מסייע להורדת השומנים בדם, הורדת כולסטרול LDL ובכך מוריד גם את לחץ הדם.
בצל מכיל פלבנואידים , שמעניקים הגנה מפני מחלות קרדיו-וסקולריות.
מחקרים שבוצעו במדינות שונות בעולם, מצאו כי סוגים שונים של בצל מסייעים בהפחתת גידולים סרטניים, סרטן הקיבה, טריגליצרידים, קרישיות יתר ועוד.
לכן מומלץ לצרוך לפחות חצי בצל ביום למניעת כל המחלות האלה.
 
אנו כצרכנים , תמיד מחפשים את הבצל הפחות חריף , אך מחקרים הוכיחו כי ככל שהבצל חריף יותר שממנו אנו דומעים הכי הרבה הוא זה שמכיל הכי הרבה פלבנואידים ופנולים שלהם תכונות מרפאות.
 
בכללי, הבצל חיוני וחשוב לצריכה היומיומית גם לילדים וגם לנשים בהריון , אך אכילה יתרה של בצל עלולה לגרום לאי סדירויות בקיבה, לכן יש להיזהר, כמו כן למניעת דמעות בעת חיתוך, ניתן לשים הבצל במקרר לחצי שעה ואז לחתוך.
 
שום גם נמצא כיעיל נגד מחלות לב , מפחית לחץ דם , ומסיע להתרחבות כלי דם .
תמצית שום מפחיתה את כמות רדיקלים החופשיים בגופנו, ומעלה את האנטי-אוקסידנטים בגוף.
רדיקלים חופשיים גורמים להתפתחות הסרטן ונוצרים במהלך זיהומים, דלקות, קרינה , שמש ועוד.
עקב השינוי בדנ"א מרדיקלים חופשיים עלולים להיווצר גידולים סרטניים.
 
תזונה מאוזנת שכוללת שום כתוש טרי אחת לשבוע מפחיתה את הסיכוי לסרטן הקיבה לעומת אלה שלא אוכלים כלל.
השום נמצא כמאזן רמות הסוכר בדם ומעולה לניקוי רעלים מהגוף, לכן שן שום אחת ליום כבר תעשה את העבודה.
בנוסף , נמצא כי שום מסייע בהפחתה במשקל יחד עם פרוקטוז , בעיקר אם משלבים שתי שיני שום פרוסות עם כוס מיץ תפוחים או יוגורט.
אכילת שום רק מסייעת ואינה גורמת לתופעות לוואי , אך כפי שציינו במידה ומפריזים באכילת שום , זה עלול לגרום לכאבי בטן ובחילות.
על מנת לא לפגוע בערך התזונתי וברכיבים החשובים בשום, מומלץ לכתוש אותו , לאפות אותו או לבשל אותו  אך חשוב לא להכניסו למיקרוגל על מנת לא להרוס את כל החומרים הפעילים שבו.
 

 
כותבת: נטלי גולדין-בויום : קוסמטיקאית מוסמכת ומטפלת ברפואה סינית
 
 
       מוקד זמין 24 שעות לפנייה מהירה 09-9510981
                                                                 
         
המידע באתר זה אינו מהווה התוויה רפואית ו/או תחליף לכל טיפול תרופתי ו/או התייעצות עם רופא מטפל, בכל מקרה של בעיה רפואית יש לפנות לרופא מטפל.
                                                           *נאוה בויום - מומחית בנטורופתיה והומאופתיה ואינה רופאה ברפואה קונבנציונאלית בתואר M.D                 
 
לייבסיטי - בניית אתרים